Home
Voorstellen
Dynamic Experience
Young Living olie
Raindrop Techniek
Acties Young Living
Massage
PGB
Contact
Contactformulier

Ellen Gunst

Ik ben een spontane meid en ben van nature altijd gewend mijn eigen boontjes te doppen. Ik sta bekend om mijn uitspraak: "Ik kan het zelf!" Dat kan ik ook prima en soms is het fijn om iets samen te doen of door iemand anders te laten doen.

Ik heb een zesde zintuig voor mensen, situaties in mijn omgeving waar hulp nodig is. Mijn passie is om anderen te helpen.

In mijn baan als leidster in de kinderopvang vond ik het fantastisch om de kinderen en ouders een liefdevolle omgeving te bieden en waar nodig een positieve bijdrage aan de opvoeding te geven. Ik ging daarin soms zover dat ik mijn eigen behoeftes opzij zette en ook gewoon negeerde. Ik ontwikkelde een eetstoornis en in combinatie met het wegcijferen resulteerde dat uiteindelijk in een burn-out.

Ik ben hard aan het werk gegaan met mezelf. In eerste instantie zocht ik dat in de reguliere hulpverlening. Daar ben ik echter alleen maar zieker van geworden. Wat praten hulpverleners je een hoop onzin aan!

In het verleden had ik al een opleiding voetreflexmassage en helende massage gedaan. Ik ervaar dat ik energie krijg als ik mensen kan helpen. Ik ben Reiki I en II gaan doen en triggerpoint massage. Ook ben ik me gaan oriënteren op NLP. Dat is iets wat me altijd erg aangetrokken heeft, maar het was me altijd te duur. En ik vond (achteraf bezien) niet de juiste trainer. Ik heb een 5 daagse seminair in Londen bij Anthony Robins bijgewoond en bij hem over hete kolen gelopen. Voor bijna iedereen een "geweldige" ervaring. Mij deed het helemaal niets. Ik vond die leuke brandweerman die aan het einde stond veel leuker ;-)

Ik ging me weer beter voelen en besloot om vrijwilligerswerk te gaan doen. Gewoon simpel administratiewerk. Dat ging al snel over op een betaalde baan. Ik werd ook gevraagd om korte computercursussen te geven aan vrijwilligers. Dat resulteerde al snel in een tweede baan met nog meer uren. Ik kreeg de opdracht om bij alle vestigingen in de kop van Noord-Holland trainingen aan te bieden voor het op de juiste wijze omgaan met het registratieprogramma. Ondertussen heb ik ook nog een cursus "goed gezond gewicht" gegeven, want ik wilde ook die kennis uitdragen.

Zowel mijn werkgevers als de mensen van de cursus waren heel enthousiast en ik begon mezelf weer helemaal te vergeten. Ik cijferde mezelf helemaal weg en zei overal "ja" op. Toen ik eigenlijk al "op" was accepteerde ik een nieuwe baan als interim manager en kreeg 3 teams onder me met 250 vrijwilligers, de medewerkers van de receptie, de leidinggevenden van de 11 vrijwilligersteams en de verantwoordelijkheid over de gehele registratie. Dit alles te realiseren in 20 uur per week en daarnaast nog mijn baan van trainingen geven. Na een jaar had ik burn-out nummer twee en kwam ik weer geheel thuis te zitten.

Ik kreeg chronische hyperventilatie en andere lichamelijke klachten. Ik ging hard op zoek naar hulp. Ik wilde het ditmaal anders aanpakken. Ik heb door middel van het volgen van cursussen geleerd hoe ik andere mensen kan helpen. Ondertussen oefende ik alles op mezelf en hielp tegelijkertijd dus mezelf ook. Ik heb hartcoherentie, buteyko en slanker met je hartritme gevolgd. Dit hielp gedeeltelijk maar ik had er niet voldoende aan. Er bleef een stuk onvrede bij me zitten.

Ondertussen was er van alles aan de hand bij het begeleid zelfstandig woonproject van mijn broer. Ik heb mij met alles wat ik in me had voor behoud van het project ingezet. Media-aandacht, gesprekken, brieven, etc. Uiteindelijk hebben we het project zelf niet kunnen behouden en woont mijn broer er alleen. Dit met zeer goede begeleiding en hij is gelukkiger dan voorheen. Het is een resultaat waar ik heel trots op ben.

Ik liep in de communicatie steeds weer tegen dezelfde dingen aan. Mijn broer kan niet goed praten, de zoon van mijn partner heeft PDD-NOS en ook sociaal-emotionele en communicatieve problemen en ik gaf mezelf steeds de schuld dat het niet goed liep. Ik kreeg weer klachten, voelde me slecht en bleef mezelf maar wegcijferen om het de mensen om mij heen naar de zin te maken.

Ik ben uiteindelijk door iemand doorverwezen naar Joost van de Leij (NLP-trainer). Ik vond het best eng om er heen te gaan. Weer wat nieuws, waar begin ik aan, gaat dit wel werken? Ik ben samen met mijn partner naar de intensieve NLP clinic van Joost gegaan. Er ging een wereld voor me open. Hoe is het mogelijk dat je met slechts drie oefeningen alles op kan lossen? Hier wilde ik meer van weten. Ik besloot de opleiding te doen en heb uiteindelijk mijn Practitioner en Master Practitioner gehaald.

Ik wil deze kennis om zelf de controle over je emoties, gedachtes, verleden en toekomst te hebben graag met iedereen delen. Het is zo simpel en werkt echt. Ik voel me een stuk beter. Ik weet dat ik me niet meer slecht hoef te voelen, toch kies ik hier soms wel voor, maar weet dat ik het op ieder moment kan stoppen. Het is rustiger in mijn hoofd en ik sta weer open voor de wereld. Alleen het lijf wilde nog niet. Ik bleef lichamelijke klachten houden.

Toen kwam mijn moeder enthousiast naar me toe en vertelde me over de oliën van Young Living. Ze had gehoord dat er een olie was die je bijnier stimuleerde. Als je geen energie hebt, dan kan de oorzaak zijn dat je bijnier "leeg" is. En ook zijn er olieën die een positieve werking hebben bij autisme. Daar wilde ik meer over weten. Ik heb de starterskit besteld en de extra olie voor de bijnier. Wauw wat een verschil. Ik heb energie!

Yes, kom maar op. Nu ben ik er klaar voor. 
Ik weet zeker dat ook jij je leven positief kan inrichten.

Ik heb de tools........wil jij ze ook?

 

 

 

 

 

 

 

 

Dynamic Experience | ellengunst@gmail.com